Shqiperia

I ndodhur në rajonin jug-perëndimore të Gadishullit të Ballkanit, Shqipëria është kryesisht malor, por përgjatë bregdetit të sheshtë e saj me detin Adriatik me të butë butë -, dimër të ftohtë me lagështi; thatë, verë të nxehtë.

SHQIPËRIA, thesari i fshehur!

Në kufi me Greqinë dhe Malin e Zi kjo pak vend i bukur paprishur u harrua gjatë nga e kaluara e saj e errët, por tani është duke filluar të shfaqen. Shqipëria konsiderohet fundit të tregut të pronës në zhvillim në Evropë. Ndarja e bregdetit njëjtë si dhe, por me mot shumë të mirë, ditë me diell dhe më shumë se 200 kilometra plazhe me rërë Shqipëria ka të gjitha dhe është vendi i përsosur për të investuar.

Çmimet e pronës në Kroaci dhe Mal të Zi aktualisht janë rreth 75% më të shtrenjta me ato të Shqipërisë, në këtë moment, por kjo nuk do të zgjasë shumë kohë për këtë arsye kjo është koha e duhur për të parakohshme një ujdi të shpejtë. Çmimet në Shqipëri duke filluar nga aq pak sa 400 euro për m² në kryeqytet (më e lirë në krahasim me çdo qytet tjetër të kapitalit në Evropë) dhe nga 500 euro për m² në bregdet. Shqipëria Prona është ofruar deri në 50% e pagesës planet jo status, pagesat e interesit e lirë për pesë vjet në vendpushimet e zgjedhura / zhvillimeve. Disa banka vendore shqiptare janë edhe duke ofruar financime për banorët askush.

Me normat e interesit 7-8,5% për banorët jo nëpërmjet bankave të huaja në pronësi të bazuar në Shqipëri (në fakt të gjitha 16 bankat në Shqipëri janë në pronësi të huaj). (Këto ofron ende mezi në dispozicion në Malin e Zi dhe Kroacinë fqinje) Kjo e bën Shqipërinë të përsosur për të huajt, si dhe vendorët të vet shumë vetë formën e tyre shqiptare pronës aq pak sa 20.000 Euro me shumë hapësirë ​​për rritje kapitale për ata që nuk e lënë atë për tepër vonë!

Arsyet kryesore

 • Pritet Rentals prej 5-7% nëpërmjet kërkesës së fortë lokal e tregut
 • Parashikimet larta rritjeje pritet kapitale (10-15% në vit)
 • Anëtar i NATO-s që nga prilli 2009 dhe kandidat për anëtarësim në BE me një hyrje pritet ndoshta deri në vitin 2015.
 • Asnjë kufizim i huaj për të blerë (përveç për tokën bujqësore)
 • Pronësia personale ose bashkë-pronësisë (asnjë kompani e nevojshme)
 • Fitimet kapitale Tatimore (10% nga 8 janar)
 • Asnjë taksë blerje
 • Qeveria demokratike të zgjedhura dhe të qëndrueshme
 • Rritja e pagave përafërsisht 10% pa
 • Asnjë taksë trashëgimi
 • JO TVSH në blerjen e pronës

Që kemi filluar duke ndihmuar investitorët e huaj në fillim të vitit 2006 ne kemi parë ndryshime dramatike në treg dy vitet e fundit dhe kërkesë e madhe për pronat bregdetare dhe të qytetit, si dhe investimet e tokës.

Infrastruktura është duke u përmirësuar çdo ditë me ndërtimin e terminalit të ri në (Nënë Tereza) aeroportin e Tiranës tani ofron fluturime direkte në / nga Londra me BA, fluturime direkte në / nga Nju Jorku me ATA Airlines si dhe fluturime të drejtpërdrejta në shumë qytete të BE-së. Më shumë se 40 milionë euro është duke u investuar në përmirësimin e portit të Durrësit - port kryesor shqiptar, e vendosur 35 km nga Tirana e cila është një lidhje me shumë Ballkan, Detin e Zi dhe shumë rajone të BE.

Shqipëria po kalon vepra të mëdha rrugore të ndërtimit. Një nga projektet kryesore që të përfunduara në vitin 2009, është ndërtimi i korridoreve Durrës-Morinë që lidh Shqipërinë me Kosovën, Korridori VIII që do të lidhë me rajonet e Detit të Zi dhe Adriatikut-Jonit që do të lidhin Kroaci-Greqinë. Mëdha autostradës / autostrada rrjetet janë përfunduar dhe ato të reja janë planifikuar për të përfunduar në vitin 2013. Në këtë pikë, Shqipëria do të ketë një vlerësohen mbi 700km e autostradës që lidh atë me fqinjët e saj, si dhe shkurtimin e kohës së udhëtimit deri në 75%.

Qeveria shqiptare kanë ndërmarrë hapa të konsiderueshme në luftimin e korrupsionit dhe krimit të organizuar. Qeveria janë shumë pozitive dhe kryesisht mbështetjen e investitorëve të huaj dhe vendor. Nëse ju vizitoni Shqipërinë ju do të shihni se si të qetë, të ngrohtë dhe mikpritëse shqiptarët janë dhe se përshtypje negative në atë që shumica e njerëzve besojnë, ajo është një vend i sigurt me një nga normat më të ulët të krimit. Shqipëria po shkon për anëtarësim në BE dhe bisedimet janë të mirë në rrugën e duhur me 16 shtetet anëtare kanë nënshkruar MSA-së deri në fund të vitit 2007.

Që nga dhjetori i vitit 2010, shtetasit shqiptarë janë të përjashtuar nga regjimi i vizave dhe tani mund të udhëtojnë pa viza brenda zonës Shengen Shtetet në Bashkimin Evropian. Ekonomia shqiptare po lulëzon, në tre vitet e fundit Shqipëria ka përfituar me pothuajse 6% PBB-së në vit me parashikimin e njëjtë për vitin 2011. Një para-aderimit në BE e 11000000000 € për infrastrukturën e vendit.

Diaspora shqiptare mëdha janë duke u kthyer mbrapa dhe duke vazhduar për të investuar paratë në qarkun dhe rritjen e shpenzimeve. Tregu shqiptar prona ka qenë e nxitur nga kërkesa e lartë lokale për dhjetë vitet e fundit.